Smażone pielmeni

Smażone pielmeni

Składniki:

  1. 400 g zamrożonych pelmeni z wołowiną
  2. Woda
  3. Olej roślinny do smażenia
  4. Sól
  5. Pieprz

Czas gotowania potrawy - 15-20 minut

Instrukcja: 

  1. Zagotuj wystarczającą ilość wody w dużym garnku, dodając szczyptę soli.
  2.  Gdy woda już się gotuje, wrzuć zamrożone pelmeni do garnka. Od momentu ponownego zagotowania wody, gotuj je przez około 4-5 minut.
  3. Po ugotowaniu pelmeni, odcedź je.
  4. Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
  5. Wrzuć ugotowane pelmeni na patelnię i smaż je z obu stron, aż uzyskają złocisty kolor i chrupiącą skórkę przez około 2-3 minuty z każdej strony.
  6. Przypraw pelmeni solą i pieprzem według własnego gustu.

Podawaj smażone pelmeni natychmiast po usmażeniu, najlepiej gorące.
Podaj do stołu z sosem sojowym lub jogurtem greckim.

Smacznego!

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją